De laatste jaren heeft de verkoop van zelfrijdende voermengwagens een grote vlucht genomen en nu al kan worden vastgesteld dat deze manier van gemengd voeren de toekomst heeft.

De belangrijkste voordelen van de zelfrijdende AGM voermengwagen:

  • Snelheid: 150 melkkoeien voeren in 15 minuten is realiteit. Doordat alle producten snel en gemakkelijk te laden zijn en geen tijdverlies optreedt door het heen en weer rijden met voer kan met een zelfrijdende AGM voermengwagen een enorme tijdswinst geboekt worden.
  • Schoon: Geen op en neer rijden met voer in de bak van de shovel, voorlader of verreiker waardoor voer over het erf geknoeid wordt. Het voer wordt via een volledige gesloten tunnel geladen. Dit voorkomt morsen en wegwaaien van het voer. Een schoon erf is het resultaat.
  • Wendbaar: De korte bouw en unieke kleine wielbasis zorgen voor een extreem wendbare machine. De machine kan op plaatsen komen die met een trekker en getrokken voermengwagen onbereikbaar zijn.
  • Economisch: Omdat slechts één machine wordt gebruikt dalen de brandstof- en de onderhoudskosten. Tevens vindt een besparing plaats op andere vaste kosten zoalsafschrijvingen en verzekeringen. De totale investering blijft onder de totale investering in een wiellader of verreiker, een getrokken voermengwagen en een trekker.
  • Nauwkeurig: Door het uitstekende zicht op het werk en de mogelijkheid de laadfrees direct te stoppen en zelfs terug te laten draaien kan tot op de kilogram nauwkeurig het rantsoen geladen worden. Hierdoor blijft het rantsoen altijd constant van samenstelling en worden risico's bij te veel of te weinig gewicht van een kostbaar of gevoelig product vermeden.
  • Gemakkelijk: Omdat de werkzaamheden met 1 machine uitgevoerd worden hoeft de chauffeur niet steeds opnieuw in en uit de trekker, wiellader, telescooplader etc. te stappen. Dit komt de gezondheid van de gebuiker ten goede en de gebuikers prijzen de rust die hierdoor tijdens de werkzaamheden ontstaat.
  • Broeiarm: Altijd een gladde en vaste kuil met een minimale kans op broei, ook bij een geringe voersnelheid.
Model Feedstar Model Premier Model Premier Maxi Model Rapido

 

TECHNISCHE GEGEVENS 

AANBOD GEBRUIKTE ZELFRIJDENDE VOERMENGWAGENS

 

 


         
  LMB van Berkel BV
Voortsestraat 5
5454 GR Sint Hubert
Postbus 46, 5450 AA Mill

Tel.: + 31 (0)485 453777
Fax: + 31 (0)485 454234
E-mail: info@lmbvanberkel.nl
Bedrijfsprofiel
Verkoopprogramma
Onderdelen
Occassions
Service
John Deere specialist
Westfalen AG
AGM
Kock & Sohn
Farm Scale
Cacquevel
Ferbo
Van Berkel
Moro
© LMB van Berkel, 2011

Landbouwmechanisatiebedrijf
LMB van Berkel BV
is ingeschreven bij de
Kamer van Koophandel
Oost Brabant onder
nummer 16046032